Als algemeen fysiotherapeut en tevens manueel therapeut ben ik CKR-geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie en het Centraal Kwaliteitsregister voor Manuele Therapie van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en ben ik BIG geregistreerd.

 

De fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het menselijk houdings- en bewegingsapparaat. Bij de eerste afspraak worden de klachten uitgevraagd. Na een onderzoek om achter de oorzaak van de klachten te komen wordt een behandelplan opgesteld en besproken. De behandeling kan bestaan uit het losmaken van gewrichten met bepaalde technieken, het losmaken van spieren met massagetechnieken, het geven van bewegingsadviezen, oefeningen en training met als doel bewegingsbeperking en pijnklachten op te heffen. Verdere begeleiding en opbouw van lichamelijke belasting in het dagelijks leven en werkzaamheden. Tevens is de behandeling gericht  om herhaling van klachten te voorkomen.

 

De meeste behandelingen zijn gericht op het herstellen van de klachten.  Soms kan de behandeling gericht zijn op preventie, en soms op het behouden van de lichamelijke mogelijkheden van een patiënt.

 

Aan huis behandeling
De behandelingen vinden in het algemeen plaats op de praktijk.
Bent u niet in staat om naar de praktijk te komen, is het mogelijk om aan huis te worden behandeld .